Népegyház vagy szubkultúra? – Szólj Be a Püspöknek! Extra

Népegyház vagy szubkultúra? – Szólj Be a Püspöknek! Extra

Share this content.

Forrás: Szólj be a papnak
Mi a keresztények jövőképe? Népegyház kis aktív maggal és nagyszámú, lazán kapcsolódó „szimpatizánssal”? Vagy a többséghez képest alternatív életformát felmutató „szubkultúra”? Milyen lelki „szolgáltatást” tud nyújtani az egyház a többségi társadalomnak a XXI. században? Az egyházi iskolák elitképzők vagy a hitre nevelnek? Az ökumenikus imahét kapcsán kérdezhetjük tabuk nélkül a magyarországi nagy egyházak képviselőit (köztük egy szerzetes nővért is!) az egyház jövőképével kapcsolatban, 2021. január 21-én 19 órától.

A Szólj be a püspöknek esemény önmagában is különleges, mivel nem minden nap kérdezhetjük ebben a formában az egyházvezetőket. Az esemény ezúttal extra tartalommal jelentkezik, hiszen az evangélikus, görögkatolikus, református püspökök mellett ezúttal római katolikus részről a domonkos rendi főnöknőt köszönthetjük a beszélgetők sorában.

A rendezvény további különlegessége, hogy ezúttal az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöki hivatalában lévő kápolna ad otthont a beszélgetésnek. A járványügyi előírások megtartása mellett, kizárólag online lehet becsatlakozni az alkalomban. Az esemény alatt végig lehet kérdezni a részvevőket.

Akik a válaszolnak:

  • Balog Zoltán – református püspök
  • Deák Viktória Hedvig OP – domonkos rendi főnöknő
  • Fabiny Tamás – evangélikus elnök-püspök
  • Kocsis Fülöp – görögkatolikus érsek-metropolita

A moderátor:

Berecz Péter – Szólj Be a Papnak! alapítója

Az eseményt a Szólj be a papnak Facebook-oldalán élőben lehet majd követni, a közvetítés a www.shoeshine.hu csapata segítségével valósul meg. 

Az eseményhez kapcsolódó cikkek:

Hol vannak templomainkból az egyházi iskolák diákjai?
Keresztény jövőkép: népegyház vagy szubkultúra?
Szubkultúra a keresztény hit Magyarországon?

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!