Nevető Sárák – Lelki útravalók gyűjteménye

Nevető Sárák – Lelki útravalók gyűjteménye

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet
„Milyen sokszor azok vagyunk! Sátor mögött lapuló, kishitű, öreg Sárák! Tulajdonképpen mindenünk megvan; valójában még talán több is, mint kellene. Talán magunk sem tudunk róla, mennyi irigy és féltékeny szempár figyeli azt, ami nekünk fel sem tűnik, mert megszoktuk, mert számunkra már természetes. Amit a kívülálló az életünkben nehézségnek lát, mi belülről nézve »fel sem vesszük«” – ezek az első, már magukkal ragadó, elgondolkodtató sorai a Nevető Sárák című kötet kezdő írásának.

A karcsú könyv lelki útravalónak szánt írások gyűjteménye. A szerző, Boda Zsuzsa, a Luther Kiadó munkatársa – korábban éveken át a még hetilapként megjelenő Evangélikus Élet főszerkesztő-helyettese – azokból a saját cikkeiből, illetve fordításaiból állította össze, amelyek a lap hasábjain jelentek meg. A szövegeket harmonikusan egészítik ki a szerző remek meditatív fotói.

„Van-e az istenhitnek mélysége? Nos, az élő hittel megajándékozott Krisztuskövetők többségét aligha csupán keresztény életvezetési tanácsok igénye indítja a gyülekezeti, istentiszteleti alkalmakra, készteti újra és újra a Szentírás olvasására. Elkötelezettségünk vasárnapi szilárdságát gyakorta erodálják a hétköznapok. Bizony időről időre szükségünk van hitünket erősítő, hitünket »mélyítő« muníciókra! – írja ajánlójában T. Pintér Károly, az Evangélikus Élet korábbi főszerkesztője. – Már hogyne ajánlanám jó szívvel sokoldalúan tehetséges szolgatársam kérdések – olykor kétségek – edzette hitének gyümölcseit!”

A cikk az Evangélikus Élet magazin 83. évfolyam, 47–48. számában jelent meg 2018. december 2-án.

Az Evangélikus Élet magazin kapható az evangélikus templomok iratterjesztésében, megrendelhető a Luther Kiadónál a kiado@lutheran.hu címen, vagy digitális formában megvásárolható és letölthető a kiadó oldalán.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!