Nincs teljes élet finom étel nélkül

Nincs teljes élet finom étel nélkül

Share this content.

Forrás: diakonet.hu, szöveg és fotó: Hajdú Tibor
Szarvas – 2018-ban a Magyarországi Evangélikus Egyház 1%-os kampányának részeként újra ételosztás-sorozatot tartanak gyülekezetek és diakóniai intézmények. Május 12-én, szombaton Szarvas volt a helyszín.

A kipróbált önkéntescsapat Pásztor Mátyás séf babgulyását, a város „kedvencét” főzte. A kiszolgálásban az Ótemplomi Szeretetszolgálat munkatársai, a gyülekezet tagjai mellett – az eseményt szervező Lázár Zsolt esperes irányításával – nemcsak Radosné Lengyel Anna egyházkerületi felügyelő és Buda Annamária, az országos iroda diakóniai osztályának vezetője, hanem Gáncs Péter püspök is részt vett. 

A megszokott bőséges mennyiségnek köszönhetően az ízletes ételből az esemény mellett zajló Teljes élet napja rendezvény résztvevői is jóllakhattak.   

Evangélikus önkéntesek legutóbb 2015-ben 10 000 adag ételt főztek országszerte. Idén is Devecsertől Tótkomlósig több helyszínen kerül sor ételosztásra a rászorulóknak erősítve azt a pozitív képet, amely az evangélikusokról kialakult: ha valakinek, hát nekik érdemes felajánlani az adó 1%-át. Azt egészen biztos azok érdekében használják fel, akik valóban rászorulnak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!