Két éve működik az Evangélikus Roma Szakkollégium – Videó!

Nyíregyháza – Az intézmény célja egyrészt, hogy segítse a felsőoktatásban tanuló hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású hallgatókat tanulmányaikban, másrészt pedíg bevonják őkat közéleti tevékenységekbe.

4. Közép-európai Keresztény-Zsidó Tóra Tanulmányi Napok

Kőszeg – Immár 4. alkalommal rendezte meg a bécsi Koordináló Bizottság a Keresztény-Zsidó Együttműködésért (Koordinierungsausschuss für christlich-jüdische Zusammenarbeit) közös olvasásra, együtt gondolkodásra és párbeszédre hívó bibliatanulmányi napjait a verbita rend kőszegi missziós- és lelkigyakorlatos házában.

A jó pásztor nyomában – Lelkészavatás Bonyhádon

Bonyhád – Felnevelő gyülekezete körében, a bonyhádi evangélikus templomban került sor Pfeifer Ottó teológushallgató ordinációjára 2015. július 24-én, pénteken délután. A Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület kötelékébe tartozó hatodévest Szemerei János püspök avatta lelkésszé. A liturgiában dr. Orosz Gábor Viktor, az Evangélikus Hittudományi Egyetem oktatója, valamint Gabnai Sándor, a soproni egyházmegye esperese működött közre.

Credo Rádió – értéket közvetít

Szombathely – „Azért jó a Credo Rádió, mert keresztyén és 21. századi.” Ez Halasi Andrásnak, a Credo Rádió egyházi szerkesztőjének tömör és összefoglaló véleménye a rádióról. Mindent elmond a küldetésről és a tartalomról. Az alábbiakban arról olvashatnak, miből is áll össze ez az értékközvetítés – immáron egy éve, hiszen a Credo Rádió nemsokára ünnepli első születésnapját.

Az érték a mérték

A rekkenő hőségben akár egy présház teraszának hűvösében is érezhettem volna magam. Ha a kedélyes borozgatás kellékei nem álltak is rendelkezésre, a családias hangulat adott volt: Mátyás Etelka és dr. Béres József nagy ölelések közepette köszöntötték egymást július elején a Béres Zrt. budapesti székházában. A találkozás tanúja, e sorok írója pedig ekkor különösen is örült annak, hogy a vállalat görög-katolikus elnöke és a pürkereci lutheránus kántor az Evangélikus Életnek köszönhetően ismerkedhetett össze egymással…

Kölcsönadja Németországnak Luther Márton kéziratos végrendeletét a Magyarországi Evangélikus Egyház

Budapest - Kölcsönadja Németországnak Luther Márton kéziratos végrendeletét a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) a reformáció 2017-ben tartandó 500. évfordulójának megünneplésére - közölte Fabiny Tamás evangélikus püspök az MTI-vel.

A Győztes oldalán – hittantábor Tésen

Tés – Sikátor, Várpalota és Tés gyermekei Józsué történetén keresztül ismerték meg azt, hogy mit jelent: „Én is a győzteshez tartozom!”

Kántorok: Szlúka Lídia látássérült énekművész, ökumenikus kántor

Sorozatunkban hat kántort mutatunk be, akik mindannyian gyülekezeti szolgálatuk mellett valami különleges tulajdonsággal bírnak. Érdekes, értékes embereket ismerhetnek meg. Sorozatunk első részében Szlúka Lídia látássérült énekművész, ökumenikus kántor szólal meg.

A helyén mondott szó

Boda Zsuzsa jegyzete.

Húsz éve indult a Kőszegi Evangélikus Szeretetotthon szolgálata

Kőszeg – A hálaadás és emlékezés zárt körben, egy ünneppé vált hétköznapon történt meghívott vendégek és a gyülekezet tagjai nélkül, lakók és munkatársak közösségében a kőszegi evangélikus gyülekezet egykori konventházának falai között, amely ma a szeretetotthon harminckét lakójának otthona.

Oldalak

Feliratkozás Magyarországi Evangélikus Egyház RSS csatornájára