Hangolódó #9 | Nagy Szabolcs

Hangolódó #9 | Nagy Szabolcs

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Nagy Szabolcs
Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunkat Hangolódó sorozatunk gondozója, Nagy Szabolcs készítette.

A hétvégét Balatonszárszón töltöttem az egyetemi gyülekezetek ifjúsági hétvégéjén, a találkozó témája az élet értelme volt. Mivel nem szeretem ezt a kérdésfelvetést, nem mélyedtem bele különösebben a témába, azonban az egyik előadás alatt a következő mondat hangzott el: Az élet értelme nem más, mint az élet értelmének keresése. Régóta készültem egy válogatással, sőt már a sorozat kitalálása előtt óta foltozgatom ezt a kis listát, hogy minél tökéletesebb legyen. De sosem lesz az. Kedvenc előadók számai közül kellett kidobni, mert a nagy egészbe nem fért bele, vagy éppen kevésbé „kedvencnek” tartott számokat kellett ráhelyezni a listára, mert ebben a pillanatban most nagyon ideillik. Ahogy ez a mix se tükrözi tökéletesen azt, hogy milyen kapcsolata van Nagy Szabolcsnak Istennel, vagy hogy egyáltalán ki ez a Nagy Szabolcs, úgy jelenlegi célkitűzéseink, kereséseink se tükrözik az élet értelmét. Minden csak a pillanat szeszélye, ami vagy jól vagy rosszul sül el. Lehet ez a felvezetés sem jó a mai válogatáshoz. Viszont remélem azt tükrözi, amiről a mai lista szól: esendőségről, önkifejezésről, csalódottságról, hazaérkezésről és zenei stenkről. 

A KötőSzó blogon meghallgatható az összeállítás.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!