Keresztény nők nyílt levélben ítélik el Trump nőgyűlöletét

Keresztény nők nyílt levélben ítélik el Trump nőgyűlöletét

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, The Huffington Post, szöveg: Földessy Árpád
Több mint 700 keresztény vezető nő – egyháziak és világiak – írta alá azt a nyílt levelet, mely elítéli Trump szexuális zaklatással büszkélkedő megjegyzéseit.

„Keresztény nőkként undorítónak találjuk Donald Trump nyilvánosságra került, nőket lekicsinylő megjegyzéseit, illetve azt, ahogy ezekben az általa elkövetett szexuális zaklatásokkal büszkélkedik. Arra kérünk minden egyházi vezetőt, hogy tanítással és imádsággal szolgáljanak a gyülekezeteiknek, hogy könnyebben gyógyuljanak a nőgyűlölet és szexuális zaklatás okozta sebek.”

A levél írója Rev. Jennifer Butler, a Faith In Public Life Action Fund keresztény közéleti csoport vezetője, és aláírói között szerepelnek olyan elismert keresztény teológusok és írok, mint Rachel Held Evans, Rev. Dr. Katharine Rhoades Henderson és Dr. Serene Jones.

Rev. Dr. Susan Brooks Thistlethwaite, a chicagói egyetem teológiai karának professzora elmondta, azért írta alá a levelet, hogy ezzel is tiltakozzon a „keresztény hitet eltorzító és azt politikai célokra használó” gyakorlat ellen.

„Ez az ember hogy-hogynem, pont az elnökjelöltségért való indulása előtt »találta meg Jézust«, és ez csak egy példa. [Az, hogy kereszténynek nevezi magát] az általa tett kijelentések és nőkkel szembeni viselkedésének fényében önmagában sértő a keresztény hitre nézve.”

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!