Alföldi Róbert: „Mi történne, ha ma jönne el a Megváltó? Észrevennénk?” – 21. századi passió jön – Exkluzív interjú Tóth Gabival

Alföldi Róbert: „Mi történne, ha ma jönne el a Megváltó? Észrevennénk?” – 21. századi passió jön – Exkluzív interjú Tóth Gabival

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Kézdi Beáta, fotó: Szkárossy Zsuzsa
„Manapság nem mindenki jár templomba, ezért szerintem fontos, hogy a passiótörténet olyan perspektívában legyen bemutatva az embereknek, amelytől nem riadnak vissza, amelyet könnyebb befogadni, még akár a nem hívőknek is. Fontos a passió üzenete, és lényeges, hogy ezt eljuttassuk a nézőkhöz, és ezáltal fenntartsuk az érzékenység, a lelkiség fontosságát” – mondja Tóth Gabi énekes, aki Mária Magdalénát játssza majd a Passió XXI. című, 2017 virágvasárnapjára tervezett szuperprodukcióban, melyet Alföldi Róbert rendez. Tóth Gabit is megkérdeztük.

„Őszintén remélem, ha ránéztek erre a plakátra, akkor így vagy úgy, de kiveri a biztosítékot” – így kezdte Rosta Mária producer az előadást beharangozó sajtótájékoztatót, és mi tagadás, tényleg figyelemfelkeltő vállalkozás, hogy Székely Csaba és Alföldi Róbert passióírásra és rendezésre adta a fejét. A rendező korábban az István, a király rendezésével csapta ki sokaknál a biztosítékot, míg a fiatal marosvásárhelyi szerző Bánya-trilógiájának utolsó részében fogalmazott meg egészen komoly kritikát az egyházzal szemben egy gyermekmolesztálásos szál megrajzolásával. Varga Csaba most elkészült plakátján egy konnektorba dugott, fénylő pléh feszület látható. Az érdekes plakát mellé nagy nevek csapata is társul, hiszen a Passió XXI. előadásában részt vesz majd: Feke Pál, Fekete Ernő, László Zsolt, Pápai Erika, Stohl András, Szabó Kimmel Tamás és Tóth Gabi is. A koreográfiáért Gergye Krisztián lesz a felelős.

Székely Csaba Marosvásárhely egyik legnyugodtabb területéről, a Somostetőről jelentkezett be felvételről, onnan üzente az érdeklődőknek:

„A keresztény ember elsősorban Jézusban a megnyugvást keresi, pedig az ő élete sem volt egészen nyugodt, főleg nem az utolsó évei, napjai. Azok a napok, amelyekről ez a darab szól. De nem csak az ő élete nem volt nyugodt, hiszen, ha van egy ember, akinek ilyen hatalmas feladata van, akkor ez a feladat megterhelő a családja, a barátai számára is. Én ezeket az emberi viszonyokat szeretném bemutatni ebben a darabban. Itt mai embereket fogunk látni, mai viszonyokkal, mai motivációkkal, viszont teljesen tiszteletben tartjuk a passiójáték hagyományait. Látni fogjuk a jól ismert történetet, egy teljesen mai megvilágításban.”

Tovább a KötőSzó blogra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!