Megőrülsz a fekete péntektől? Inkább adományozz! Adunk 6 ötletet

Megőrülsz a fekete péntektől? Inkább adományozz! Adunk 6 ötletet

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
Ma van a fekete péntek, mi mégsem a vásárlásra, épp ellenkezőleg: az adományozásra buzdítunk, mert azt is érdemes átgondolni a karácsonyi hajtás előtt, hogyan segíthetünk a szükséget szenvedőkön. Adventi vásárokon, nagybevásárláskor, de akár festményekre licitálva is lehet idén adományozni. Összegyűjtöttünk pár igazán különleges kezdeményezést, mely esélyt ad, hogy ne csak nekünk, hanem másoknak is igazi lehessen az ünnep.

szeretet.éhség

Az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. elnevezésű Országos Adventi Pénzadománygyűjtésének szimbóluma, a tört mézeskalácsszív idén is szeretné felhívni a figyelmet a karácsony egyik legfontosabb üzenetére: a cselekvő szeretetre, a szegények, a hiányt szenvedők támogatására.

A gyűjtésnek mindig hármas célkitűzése van: ételt az éhezőknek, otthont az otthontalanoknak, esélyt az esélyteleneknek.  A segélyszervezet a befolyt összegből évente családok tízezreinek nyújt kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha, akár tanszerek formájában, vagy épp átmeneti otthonaikban családok százainak biztosítanak lakhatást és átfogó támogatást a továbblépéshez.

Hogyan lehetett csatlakozni? A segélyszervezet honlapján néhány klikkel gyorsan és biztonságosan adományozhatsz, vagy a 1353-as adományvonalra indított minden hívás vagy sms 250 forint adományt jelent. A Tesco áruházának kasszájánál november 16-tól vásárolható 250 forintos adománykupon is meg lehet venni, de a nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba dobott adománnyal vagy a mellette található csekken is lehet segíteni a rászorulókon.

Aki azonban kis apró, de annál ötletesebb ajándékot is szeretne kapni az adományozáskor, annak érdemes ellátogatnia a Szent István Bazilikánál lévő karácsonyi vásárba, ahol november 25. és december 23. között működő adománypontnál lehet adakozni és ajándéktárgyakat venni.

A további javaslatokat a KötőSzó blogon olvashatják el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!