Hangolódó #17 | Advent 1

Hangolódó #17 | Advent 1

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Nagy Szabolcs
Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunkat Advent első vasárnapja alkalmából a várakozás jegyében készítettük el.

Advent várakozás. 

Manapság nincs mindenre időnk. Rohanunk ide-oda, hogy megtegyük ezt-azt és már véget is ér a nap, a hét, a hónap, az esztendő, vagy egy egész élet. Pedig, ha eddig nem is sikerült, most érdemes megállni egy kicsit és megpihenni. Advent van.

A csendes készülődés és meghitt elmélyülés időszaka.

Bevallom őszintén, nem tudom miért négy vasárnap az adventi időszak, de örülök ennek a mennyiségnek. Nem kell azt éreznem, hogy azonnal az események közepén vagyok. Bátran elkallódhatok és visszatérhetek advent ösvényére, nem kell mindig a fókuszban maradnom. Olyan, mint egy remek várakozás egy buszmegállóban. Figyelem a kiírt perceket, mennyi van hátra utazásomig és közben csak andalgok a többi várakozó között. Még meghallgathatok egy-két számot,  vagy elmélázhatok az élet dolgain. Csak a várakozásé lesz a főszerep, semmi másé. Ez a várakozás észrevétlenül segít előhozni azt, ami a nagy zűrzavarban felismerhetetlen marad és lazán átölel, hogy itt, ebben az "unalmas" várakozásban semmin se aggódjak.

Nekem ez a csendes, meghitt várakozás advent első vasárnapja.

Mai Hangolódónkban a popkultúra legremekebb várakozásaiból szemezgettünk szokatlanul rövid, 36 percben. 

A válogatást a KötőSzó blogon hallgathatják meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!