Közeleg a tél | igehirdetés advent első vasárnapjára

Közeleg a tél | igehirdetés advent első vasárnapjára

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Laborczi Dóra
„Mikor lenne értelme a gyertyagyújtásnak, ha nem a legnagyobb sötétség kellős közepén? Mikor válhatnak igazán láthatóvá a keresztények, ha nem akkor, amikor ennyi baj van? A hit, a Krisztus-követés mindig világos kontúrokat rajzol. Egyértelmű, nem csak itt, vasárnaponként vállalt életformát. Ott van velünk a munkahelyünkön is, ott van abban, ahogy egymáshoz, családtagjainkhoz viszonyulunk, vagy amikor a vitázó gyerekeink között rakunk rendet. Amikor megtanítjuk nekik, mi jó és mi rossz.”

11Annál is inkább, mivel ismeritek az időt, hogy itt az óra, amikor fel kell kelnünk az álomból. Most ugyanis az üdvösség közelebb van már hozzánk, mint amikor hívők lettünk.12Az éjszaka előrehaladt, a nappal pedig elközelgett. Vessük el tehát a sötétség cselekedeteit, és öltsük magunkra a világosság fegyvereit.13Mint nappal, járjunk tisztességesen; nem tobzódásban és részegeskedésben, nem bujálkodásban és kicsapongásban, nem civódásban és versengésben,14hanem öltsétek magatokra az Úr Jézus Krisztust, és ne dédelgessétek testeteket az érzéki vágyakban! (Rómaiakhoz írt levél 13, 11-14.)

Az igehirdetés elolvasható a KötőSzó blogon.

Címkék: advent - igehirdetés -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!