Itt egy szuper egyházi kezdeményezés – már egy sállal is segíthetsz

Itt egy szuper egyházi kezdeményezés – már egy sállal is segíthetsz

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
Egyre többen kötnek sálat a fák és a villanyoszlopok köré az utak mentén. A sálakat bárki elviheti, akinek szüksége van rá. A kezdeményezés az amerikai Indiana állambeli Seymourból indult, egyházi és iskolai csoportok részvételével, majd egyre többen csatlakoztak hozzá, hogy segítsenek azoknak, akik hajléktalanként élnek az utcákon. A kezdeményezés elért Magyarországra, és a magunk szerény eszközeivel szeretnénk hozzá csatlakozni.

Sokan ezzel a felirattal teszik ki a fagyoskodó otthontalan embereknek szánt sálakat, ezért készítettünk egy fekete-fehér, nyomtatható címkét, amit használhatsz, hogyha részt szeretnél venni ebben a remek akcióban: Kérlek, vigyél magaddal, hogyha fázol! Melegedj fel! Minden jót neked!

Amerikában, ahol a mozgalom indult, mintegy 1,56 millió hajléktalan ember él. Magyarországon 2015-ben 30 ezer igénybevevőt tartottak nyilván a hajléktalan-ellátásban. A lakhatási szegénység viszont több százezer embert érint hazánkbanA Habitat for Humanity legutóbbi jelentése alapján azonban 2015-ben 840 ezer ember küzdött súlyos megfizethetőségi problémákkal, közel 100 ezer fogyasztót kapcsoltak le a villamosenergia-, földgáz- vagy távhő-szolgáltatásból, A magyar lakosság 41,1%-a él túlzsúfolt lakásban és közel 100 ezer embernek nincs megfelelő lakcíme. Vagyis a kb. 30 ezer emberen túl, akik közvetlenül megtapasztalták a hajléktalanságot 2015 során, a lakhatási szegénység milliókat érint.

A fagyos idő közeledtével egyre több embernek lehet szüksége sálra ahhoz, hogy felmelegedhessen. Elő a nem használt darabokkal, tegyük szebbé a lakhelyünket és segítsünk a környezetünkben rászorulóknak! 

Tovább a KötőSzó blogra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!