Mi az a fényvetítés a Deák téri evangélikus templom oldalán?

Mi az a fényvetítés a Deák téri evangélikus templom oldalán?

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu, fotó: Fekete Dániel / MÖS
Budapest – A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. országos akcióját hirdeti a Deák téri evangélikus templom falán egy fényvetítés. Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak, Esélyt az esélyteleneknek!

Mint ismeretes 2016. november 27-én, advent első vasárnapján 21. alkalommal hirdette meg Országos Adventi Pénzadománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet. Már az ünnepi sajtótájékoztatót indító gyertyagyújtás időpontja 13 óra 53 perc is a Segélyszervezet adományvonalára utalt.

Ahogy a felhívás jelmondata az ’ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek!’ is hangsúlyozza: ez az ünnepi összefogás nem az ajándékozásról szól. Azért gyűjt a segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből. Idén is sokféleképpen lehet csatlakozni a december 31-ig tartó adománygyűjtéshez. Erre buzdítmost az a fényvetítés is, amely az országtemplomának számító Deák téri templom oldalán látható.

 

 

Hogyan lehet csatlakozni?

 

A hagyományosan advent első vasárnapjától december 31-ig tartó gyűjtésre idén is közösségi- és segélyakciókkal, illetve komplex kommunikációs kampánnyal hívja fel a társadalom figyelmét a Segélyszervezet. Számos helyszínen és formában lehet csatlakozni Segélyszervezet adventi adománygyűjtéshez.

  1. A 1353-as adományvonalon hívásonként illetve sms-enként 250 forinttal lehet csatlakozni az összefogáshoz.
  2. Aki rendelkezik bankkártyával, a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat, de természetesen továbbra is lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámla számon is.
  3. A segélyszervezet Adománypontot állított föl az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvény helyszínén, ahol önkéntesek fogadják a pénzadományt a látogatóktól. A helyszínen lehetőség nyílik megismerkedni a Segélyszervezet munkájával, illetve idén először a vásár valamennyi árusánál és vendéglátó egységénél lehet adományozni akár bankkártyával is. A szeretet.éhség. Adománypontján működő adományboltban Segélyszervezet intézményeiben készített ajándéktárgyak vásárlásával is lehet segíteni!
  4. Az ország bármelyik Tesco áruházának vevői 250 forintos adománykuponok vásárlásával támogathatják a Segélyszervezet munkáját. A november 14-én indult gyűjtés arca idén is Kovács Koko István, a Segélyszervezet jószolgálati nagykövete.
  5. A nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba dobott vagy csekken felajánlott adománnyal
  6. Az Andrássy úton sétálók az Opera által szervezett Diótörő Fesztivál keretében árusított forralt bor és más finomságok árával támogathatják a kitűzött célokat.
  7. Önkéntesként: A Segélyszervezet idén is várja mindazok jelentkezését az onkentes@segelyszervezet.hu címen, akik szívesen segítik adománygyűjtést.


     

Mire gyűjt a Segélyszervezet?

 

A gyűjtést idén is hármas célkitűzéssel indítja el a Segélyszervezet: Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak, Esélyt az esélyteleneknek! Évente családok tízezreinek nyújt kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha vagy éppen tanszerek formájában, átmeneti otthonainkban családok százainak biztosít lakhatást és átfogó támogatást a továbblépéshez. És ami talán a legelőremutatóbb: az esélyteremtés, a valódi kitörési pontok a szegénységből: hogy a felnőtteknek kínáljon esélyt a felzárkózásra, a gyermekeknek segítsen a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében. Egy-egy családdal a Segélyszervezet munkatársai akár éveken át foglalkoznak, annak érdekében, hogy önállóan, külső segítség nélkül boldoguljanak. https://www.segelyszervezet.hu/hu/szeretetehseg-2016

 

Az Ökumenikus Segélyszervezetről

 

Az 1991-ben alapított Ökumenikus Segélyszervezet Magyarország egyik legnagyobb nemzetközileg is elismert karitatív szervezete. A természeti csapások és ember okozta krízisek károsultjainak segítése mellett folyamatos szociális tevékenységének középpontjában a legszegényebb családok és gyermekek támogatása, valamint a társadalmi szolidaritásra való ösztönzés áll. Országszerte megtalálható 11 regionális központjában 60 különálló szolgáltatással segíti a krízishelyzetbe került családokat, gyermekeket, rászorulókat. Az Ökumenikus Segélyszervezet 1991 óta közel 40 országban mintegy huszonöt milliárd forint értékben segítette eddig a nélkülözőket és bajbajutottakat.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!