Keresztény összefogás a nyomorúság idején

Keresztény összefogás a nyomorúság idején

Share this content.

Szöveg: Pap Kinga Marjatta, fotó: orientalista.hu
Budapest – Kairó – A kairói merényletet követően a Magyarországi Evangélikus Egyház kifejezte együttérzését a Magyarországon élő koptok számára. Fabiny Tamás püspök a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház esperes-plébánosának írt levelében hangsúlyozta, hogy turbulens korunkban szükséges, hogy a keresztény közösségek kölcsönös imádsággal és minden rendelkezésre álló eszközzel támogassák egymást.

Dr. Khalil Youssef atya válaszában arra buzdított, hogy együtt könyörögjünk Krisztus irgalmáért. A keresztény közösségeknek készen kell állniuk nem csak az igehirdetésre, de a valódi próbatételekre is. Jézus nem véletlenül figyelmeztet: „Ezeket azért mondom nektek, hogy meg ne botránkozzatok. A zsinagógákból kizárnak titeket, sőt eljön az óra, amikor mindaz, aki megöl titeket, azt hiszi, hogy Istennek tetsző szolgálatot végez. […] A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot” (Jn 16,1–2, 33b).

A hányatott sorsú keresztény közösségekre való támogató odafigyelés a jövőben reménység szerint még nagyobb hangsúlyt kaphat a Magyarország kormánya által létrehozott Üldözött Keresztények Megsegítéséért Felelős Helyettes Államtitkársága munkáján keresztül, melynek tanácsadó testületébe az evangélikus egyház képviselője is meghívást kapott.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!