Győrben megbékélési istentisztelettel kezdődött az imahét

Győrben megbékélési istentisztelettel kezdődött az imahét

Share this content.

Szöveg és fotó: Adámi Mária
Győr – A Lundban, 2016. október 31-én tartott megbékélési istentisztelet liturgiájával ünnepelték Győrben az ökumenikus imahét kezdetét. A 2017. január 16-án, hétfőn este tartott alkalmon Veres András megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke prédikált az Öregtemplomban.

A liturgiában részt vettek a helyi római katolikus, görög katolikus, református és baptista felekezetek képviselői, Csorba János és Jánosa Attila evangélikus lelkészek, Tóth András református esperes, valamint Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke.

Minden baj gyökere az önzés. Krisztus követése viszont a másokért való élésről szól – emelte ki 2Kor 5,14 alapján igehirdetésében a győri megyéspüspök.

„Aki ráérez a minket szerető Isten jelenlétére, az nem tud másként cselekedni, mint szeretni” – fogalmazott Veres András.

Címkék: Győr - ökumenikus imahét -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!