Szülessünk újjá! – Evangélikus püspöki szolgálat az ökumenikus imahéten Egerben

Szülessünk újjá! – Evangélikus püspöki szolgálat az ökumenikus imahéten Egerben

Share this content.

Szöveg és fotó: Balicza Máté
Eger – Az idei ökumenikus imahét vendége volt az egri bazilikában dr. Fabiny Tamás evangélikus püspök, aki 2017. január 19-én igehirdetésében az egész imahét, valamint a nap témájának megfelelően Krisztus szorongató, sürgető, megtartó és összetartó szeretetéről, újjászületésről és irgalomról szólt.

Igehirdetése előtt a püspök az egybegyűlt híveknek röviden beszámolt a 2016. október 31-én a svédországi Lundban tartott, az ötszáz éves reformációra emlékező eseményről is, melynek során találkozott Ferenc pápával.

Az ökumenikus istentisztelet liturgiáját meghívóként és vendéglátóként dr. Ternyák Csaba érsek vezette, valamint szolgáltak a helyi görög katolikus, református és baptista közösségek papjai, lelkészei is.

Az alkalomról készített rövid összefoglaló videó megtekinthető az Egri Főegyházmegye honlapján: https://eger.egyhazmegye.hu/hirek/hirek-200/okumene-szulessunk-ujja

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!