A feltámadás hirdetésével zárult Veszprémben az ökumenikus imahét

A feltámadás hirdetésével zárult Veszprémben az ökumenikus imahét

Share this content.

Szöveg és fotó: Adámi Mária
Veszprém – Tizenhat égő gyertyát helyeztek el az oltár előtt 2017. január 22-én, az ökumenikus imanyolcad záróalkalmán a veszprémi Szent Mihály-bazilikában. A jelenlévő lelkészek és egyházi vezetők imádságban emlékeztek az olaszországi Veronánál történt buszbaleset áldozataira, és könyörögtek a gyászoló családokért, barátokért és iskolatársakért.

Az esemény házigazdája, Márfi Gyula római katolikus érsek volt. Igehirdetéssel szolgált Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke.

A liturgiában a helyi görög katolikus, római katolikus, református és evangélikus gyülekezetek vezetői vettek részt.

A feltámadottal való találkozás kilendít a szomorúságból – emelte ki Jn 20,11-18 alapján tartott prédikációjában Szemerei János püspök. „A feltámadás híre erőforrás lehet a mostani szörnyű gyászban is” – mondta, majd hozzátette: az egyháznak az a feladata, hogy ezt a hírt vigye és adja tovább az embereknek.

Hivatkozások: A veol.hu beszámolója. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!