Hangolódó #27 | Kitartás

Hangolódó #27 | Kitartás

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunkat Földi Gábor, az Index Kult rovatának szerzője készítette az emberi kitartásról.

Amikor megtudtam, hogy a kitartással kapcsolatban kell összeállítanom egy dalválogatást, akkor rögtön az aktuálpolitikai események ugrottak be. Persze most az Amerikai Egyesült Államokban történtek vannak elsősorban a középpontban és azok az ártatlan emberek, akiknek Trump egészen megdöbbentő intézkédései miatt kell szenvedniük. De bármerre nézünk a világban rengetegen vannak, akik akiknek nap, mint nap kitartónak kell lenniük pusztán azért, hogy életben maradjanak.

Tudom, hogy hozzájuk valószínűleg soha nem jut el majd ez a kis mix, és nem lesz nekik könnyebb, de bízom benne, hogy akihez eljut, annak egy kicsit jobb kedve lesz, mire a végére ér. Elsősorban a közelmúlt popzenéjéből válogattam, a vidámságot szem előtt tartva, mert úgy tűnik, hogy ez most az, amire szüksége van az embereknek.

A teljes cikk a KötőSzó blogon olvasható el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!