Hajrá, Apa!

Hajrá, Apa!

Share this content.

Szöveg: Kézdi Beáta, Laborczi Dóra
Számos férfimagazinnal ellentétben az Apa Magazin nem az az újság, amelyet dugihelyen kell otthon tartani. Ajánlónk.

Kifejezetten szép kivitelezésű lapot tarthat kezében az, aki megveszi a magazint, melyet üdítő vezércikkel indít a főszerkesztő. Vida Ferenc a folyton panaszkodó apuka prototípusát és állandó rémtörténeteinek hatását írja le szórakoztatóan, majd kissé szemtelen párhuzamot von egy gyermek, és egy régen vágyott luxusautó között. A szöveg mégis hatásos, csak az értheti félre, aki nagyon akarja.

Már az impresszum is szórakoztató: a lap készítőinek neve mellé odaírták, kinek mi volt a legelső kedvenc könyve. Ügyes húzás arra nézve, hogyan hozhatják közelebb az újság készítőit az olvasókhoz. Majd következik egy extra rövid „Obama, mint apa”-portré, mely dicséri a leköszönő elnököt, aki a valóban szimpatikus családapa képét is kialakította magáról. Elnöksége alatt végig látszott, hogy számára tényleg fontos a felesége, két lánya, és nem csupán a protokoll és a marketing eszközeiként használja őket.

A magazinban később olyan témák kerülnek elő, hogy mennyibe kerül a gyereknevelés, a karikagyűrű nem viselésére mi lehet a megoldás, még a reklámokat is egész ízlésesen tálalták, de olvashatunk a farsang, vagy a „mobiltelefon a gyerekeknek?” – kérdésekről is.

 

Bus István hat tanácsa a gyermek megérkezése utáni hat hétre szintén hasznos. Ugyanakkor izgalmas összeállítás készült a korai apaságról és az egészen idős korban vállalt gyermekekről is. Lackfi János írásánál keresve sem találhatnánk jobb reklámot a korai apaság és egyáltalán a gyerekvállalás mellett. A kortárs költő írása őszintén szól családon belüli szerepekről és azok megosztásáról, a szükségmegoldások elfogadásáról, és az apró örömökről.

Tovább a KötőSzó blogra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!