Betegek világnapja Miskolcon

Betegek világnapja Miskolcon

Share this content.

Szöveg és fotó: Molnár József
Miskolc – Február 11-e a betegek világnapja. Ilyenkor a figyelem középpontjába a beteg ember, a gyógyulás és a gyógyítás ügye kerül. Idén világszerte huszonötödik alkalommal emlékeztek meg az egyházban e napról, amelyet még II. János Pál pápa rendelt el.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház Isteni irgalmasság ökumenikus kápolnájában e dátum környékén minden esztendőben megemlékezést tartanak váltakozva a római és a görögkatolikus, illetve a protestáns (evangélikus, református) egyházak szervezésében. E jubileumi évben a protestáns egyházakon volt a sor, Molnár József evangélikus és Gecse Attila református kórházlelkész szervezte a megemlékezést.

A zsúfolásig megtelt kápolnában betegek, egykori betegek, orvosok, nővérek és protestáns lelkészek gyűltek össze a szervezők meghívására. A közös éneklés után dr. Csiba Gábor főigazgató főorvos köszöntötte a megjelenteket, és méltatta a négy kórházlelkész itt végzett szolgálatát. A liturgia részeként a két szervező lelkész egy-egy prédikációban foglalta össze igei üzenetét.

Ezután a Pitypalatty-völgyi Református Általános Iskola gyermekei adtak ünnepi műsort.

Az egyetemes könyörgést a négy kórházlelkész és a főigazgató imádsága vezette. Az áldás és a záróének után agapé keretében volt alkalom arra, hogy a gyógyultak gyógyítóikkal újra találkozhassanak.

A szerző kórházlelkész.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!