Ne félj, Jani!

Ne félj, Jani!

Share this content.

Forrás: Kossuth Rádió, kotoszo.blog.hu, szöveg: Fabiny Tamás
Fabiny Tamás evangélikus püspök 2017. február 19-én, a Kossuth Rádióban elhangzott jegyzetét közöljük.

Az elmúlt héten a jégzajlás elsodorta a tiszacsegei kompot. Mindez azért történhetett, mert a folyó hatalmas ereje szétpattintotta a drótköteleket. Egy éppen ott dolgozó tévéstáb filmre vette a jelenetet, ahogy a parton álló személyzet döbbenten figyeli a sodródó kompot. A riadalom oka főleg az volt, hogy azon ott maradt egy társuk: Jani, az éjjeliőr. Szegény ember rémülten szaladgált fel és alá. Lemászni nem mert, hiszen a nagy sodrású jeges vízbe került volna; maradni is félt, hiszen a folyó egyre sebesebben vitte magával a kompot. „Jani, nyugi, ne pánikoljál!” – kiabáltak neki, de érdemben nem tudtak segíteni. Csak szörnyülködtek, miként szakadhattak el a drótkötelek.

Féltették a társukat, de annak rémült kapkodását látva bizony még le is hülyézték őt. A szakemberek attól tartottak, hogy a jégmozgás összeroppantja a kompot, így végül is egy helikoptert hívtak az éjjeliőr megmenésére. Előbb egy hevedert eresztettek le, és Jani igencsak körülményesen próbált a mentőmellénybe bújni. Aztán kötélen villámgyorsan megérkezett a segítség egy fiatalember személyében. Szemmel láthatóan nyugtatgatta a halálra vált Janit, egy ideig együtt ült vele a komp padján. Aztán szakszerűen ráhelyezte emberünkre a kötelet, jelt adott, és a helikopter személyzete felhúzta a bajba jutott embert.

Tovább a KötőSzó blogra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!