Hangolódó #33 | Némaság

Hangolódó #33 | Némaság

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunkat a vasárnapi textus nyomán a némaságról készítettük.

Mert mennyien vannak, akik nem beszélnek a Teremtő Istennel.

Saját képére és hasonlatosságára teremtett, a vele és az egymással való közösségre formált, amely közösségnek egyik formája a beszéd, de mi némák vagyunk. S talán nem is szándékosan, nem elhatározásból vagy dacból, hanem egyszerűen erőtlenségből. Valami vagy valaki bezárja a szívünket, lelakatolja a szánkat. Hálát kellene adni neki - de nem teszed. Nyomorúságaidban ostromolni kellene őt kéréseddel, kereséseddel, kopogtatásoddal – de nem megy. Arra hívattál el, hogy magasztaljad a nevét – de képtelen vagy. Tudod, hogy meg kellene vallanod őt mások előtt – de nem mozdul a nyelved.

A teremtmény nem beszél a Teremtőjével.

Lovas András, református lelkész, 2004. 

Tovább a KötőSzó blogra.

Címkék: Hangolódó -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!