Isten mindenkié, még az ateistáké is – Eddie Izzard Budapesten

Isten mindenkié, még az ateistáké is – Eddie Izzard Budapesten

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Kövesdi Miklós Gábor
A ma Budapesten fellépő Eddie Izzard brit humorista már a megjelenésével is bizonyára sokaknál kiverné a biztosítékot. Mivel számára semmi nem szent, még a kereszténység sem, fellépései során sokszor eljön az a pont, amikor az egyszeri hívő ember nagyon szeretné utálni, mégsem megy neki. Mit adhat nekünk egy ateista, transzvesztita humorista?

Ma Budapesten tart előadást Eddie Izzard brit humorista. Ha a Monty Python kiveri a biztosítékot néhány keresztény testvérünknél, akkor valószínűleg az 55 éves Izzard se lesz a kedvencük. Én azonban nagy rajongója vagyok, és mind magánemberként, mind szakmailag életem kiemelt eseményeként értékelem, hogy élőben láthatom az előadását. Felmerülhet a kérdés: Mit adhat nekünk, keresztényeknek egy ateista, transzvesztita humorista? Erre próbálok választ adni.

Eddie Izzard legismertebb száma Magyarországon alighanem Darth Vader a Halálcsillag kantinjában, ami annak idején sok hazai kollégát is megihletett, egy időben feltűnően megszaporodtak kicsiny hazánkban a Darth Vadert felvonultató jelenetetek és stand upok.

Tovább a KötőSzó blogra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!