Reformáció 500: hogyan látja egy oxfordi feminista teológus professzor?

Reformáció 500: hogyan látja egy oxfordi feminista teológus professzor?

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
A Shekinah Teológiai Kutatóintézet fiatal teológusok kezdeményezése, szervezetüket elsősorban a társadalmi párbeszéd erősítése céljából hozták létre. Első nyilvános eseményükre Daphne Hampson oxfordi feminista teológusprofesszort hívták el, aki április 6-án tartja meg előadását az ELTE-BTK campusán, a Gólyavárban. Az előadás a reformáció 500 éves évfordulójára kíván reflektálni.

A Shekinah Teológiai Kutatóintézet célja a keresztény teológia magas színvonalú művelése. Az akadémiai világ felé nemzetközi és magyarországi fórumokon előadássorozatok és konferenciák szervezése mellett a kutatómunka gyümölcseit igényes publikációkban szeretné elérhetővé tenni. Tagjai különböző keresztény felekezetek teológusai, akik az akadémiai élet mellett elkötelezettek saját felekezetük belső katekézisének megújításában is. A korszerű és igényes teológiai munka lényegéhez tartozik a szélesebb társadalmi nyilvánossággal folytatott élő párbeszéd is. Éppen ezért a Shekinah Teológiai Kutatóintézet hármas profilja – az akadémiai, egyházi és társadalmi nyilvánosság szerint – eleve ökumenikus, interdiszciplináris és dialógusorientált jelenlétet kíván tagjaitól.

Tovább a KötőSzó blogra. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!