„Ez a történet a gyűlölködésről szól, nem a fejkendőről” – megszólaltattuk a kendős lányt a vonatról

„Ez a történet a gyűlölködésről szól, nem a fejkendőről” – megszólaltattuk a kendős lányt a vonatról

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Laborczi Dóra
„Szerintem abból csak jó sülhet ki, ha különböző hátterű, véleményű emberek együtt tudnak gondolkodni és cselekedni” – mondja Balogh Felícia. Ő az a lány, aki néhány nappal ezelőtt munkahelyére igyekezve vizes hajjal szállt fel a vonatra és a huzat miatt feltette a kendőjét a fejére. Ezután az utastársai megjegyzéseket tettek rá és átültek a másik kocsiba. Erről írt egy facebook-bejegyzést, amit – legnagyobb meglepetésére – a legolvasottabb hazai hírportálok is átvettek. Mivel foglalkozik, miért tartotta fontosnak, hogy megossza ezt az élményét és milyen tapasztalatokat hozott a hirtelen jött olvasottság?

Laborczi Dóra: Most mindenki megismerhetett, mint a kendős lányt a vonaton. Mivel foglalkozol, mit érdemes tudni rólad?

Balogh Felícia: A szociális szférában mozgok már évek óta, a jelenlegi munkám halmozottan hátrányos helyzetű gyermekekkel kapcsolatos, emellett a kisebbségek védelmét célzó projektekben veszek részt, nemrég egy prostítúció-prevenciós projektnek voltam a szakmai vezetője. Ezekről néhányszor írtam is, de régóta formálódott bennem a gondolat, hogy saját blogot indítsak. Emellett azt gondolom, hogy elég nehezen lehet címkéket húzni rám. Például annak ellenére, hogy időnként egyházi kezdeményezésű karitatív projektekben is részt veszek, nem vagyok egy felekezet tagja sem. És bár a posztom után sokan bértollnokként és ilyen-olyan bérencként állítottak be, nem vagyok egyetlen politikai párt vagy mozgalom aktivistája sem.

L. D.: Mi indított arra, hogy megírd ezt a történetet?  Volt korábban is hasonló tapasztalatod?

Tovább a KötőSzó blogra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!