Spiró György és Vojnich Erzsébet disputája – VIDEÓ

Spiró György és Vojnich Erzsébet disputája – VIDEÓ

Share this content.

Szöveg: Galambos Ádám, kép: Vojnich Erzsébet alkotása, videó: Petőfi Irodalmi Múzeum
Budapest – Az Asztali beszélgetések sorozat Beszélgetés a művészetről című disputáján Vojnich Erzsébet Munkácsy-díjas festőművész és Spiró György Kossuth-díjas író beszélgetett pályakezdésről, alkotói folyamatról, világnézetről.

 

A Petőfi Irodalmi Múzeumban rendezett telt házas Asztali beszélgetéseken a jelenlévők megismerhették a művészek pályakezdését, valamint arra is választ kaphattak: hogyan ismerték meg egymást. Spiró György és Vojnich Erzsébet a szabad alkotás kérdésére is kitért, valamint arra, hogy mit jelent az elüzletesedett kulturális világban a művészet. A kultúra mai kérdésein keresztül az új művészeti technikákról is szó esett, ugyanakkor a beszélgetőtársak arra is kitértek, hogy a társművészetek hogyan inspirálják az alkotókat.

 

 

A mai művészet generációs kérdéseibe is bepillantást engedtek a beszélgetőtársak, és kitértek arra, hogy mikor tekintik befejezettnek saját alkotásukat. A beszélgetés nézői kérdésekkel zárult, melynek során a beszélgetőtársak többek között arra válaszoltak, hogyan viszonyulnak a slam poetry műfajához vagy Bob Dylen irodalmi Nobel-díjához.
 

Vojnich Erzsébet és Spiró György beszélgetése itt nézhető meg:

 

 

Az Asztali beszélgetések... sorozat következő alkalmára 2017. április 27-én, 18 órai kezdettel kerül sor. A pim.hu oldalon élőben is követhető dispután Dragomán György író és Forgách András író, dramaturg a szabadság kérdéséről fog beszélgetni.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!