Hangolódó #35 | Lady Gaga

Hangolódó #35 | Lady Gaga

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunkat Lady Gaga életművéből készítettük.

Lady Gaga egyszer a következőt posztolta instagramra, az alábbi szöveggel: „Köszönöm Duffel atyának a gyönyörű prédikációért és az ebédet édesapám éttermében. Megindított, mikor azt mondta: az úrvacsora nem jutalom a tökéletesnek, hanem étel, amit Isten ad nekünk.”

Karrierje során több keresztény közösség támadta Lady Gagát viselkedése, megjelenése vagy a provokatív nyilatkozatai miatt. Kifejezetten a konzervatív kereszténység támadja erősen az LMBTQ+ emberek és az LMBTQ+ keresztények melletti erős kiállása miatt. A poszt után egy katolikus hírportál puszta trendnek nevezte a hírességek között a kereszténység nyilvánosság előtti megvallását és kritizálta őt, hogy csak eszközként használja fel „hitét”.

Lady Gaga a következőt válaszolta cikkre:

Mária Magdolna megmosta Krisztus lábát és Krisztus megvédte, szerette őt. Egy prostituáltat. Egy embert, aki a társadalom folyamatosan megszégyenít és úgy kezel, testével együtt, mint egy férfi szemetesét. Krisztus szerette őt és nem ítélkezett. Engedte, hogy sírjon előtte és megtörölje a lábát a hajával. Mi nem csak hírességek vagyunk, hanem emberek és bűnösök. Gyermekek vagyunk és az életünk nem az értékek ürességétől kong bizonytalanságunk miatt. Mindannyiunk ugyanannyira megbocsátott, mint a felebarátunk. Isten sosem egy trend, mindegy ki a hívő.

TOVÁBB A KÖTŐSZÓ BLOGRA.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!