Ki neked a Messiás? – VIDEÓ – Fiatal teológusok passiójátéka

Ki neked a Messiás? – VIDEÓ – Fiatal teológusok passiójátéka

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
Messiási titok címmel adtak elő passiójátékot az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatói 2017. április 6-án a Zuglói Evangélikus Templomban. A csapat a Somogy-Zalai Egyházmegyét járja be a húsvéti ünnepek alatt. Videó.

Ennek a mostani passiójátéknak a Messiási titok a címe. Annak a Messiásnak a titka, aki többször is megkérdezi tanítványaitól és tőlünk is, hogy: Hát ti kinek mondotok engem? Valahogyan ezért a kérdésért van a passiójáték hagyománya. Ezért a kérdésért, hogy újra és újra elhangozzon, hogy a visszhangja ott maradjon a fülünkben, hogy örökre egy életkérdéssé váljon.

Hogyan kerülsz egyre közelebb a messiási titokhoz? Ki neked a Messiás, akinek most is végignézted a szenvedéstörténetét, akit most nem betűk vagy szavak alapján hallottál, hanem láttál és tapasztaltál is?

Tovább a KötőSzó blogra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!