Nagyheti filmajánló – 5 film, amire eddig másként gondoltál

Nagyheti filmajánló – 5 film, amire eddig másként gondoltál

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Nagy Szabolcs
Az egyházi esztendő befolyásolja azt, hogyan is szemléljük a körülöttünk lévő világot és ez - hasonlóan a karácsonyhoz - hatványozottan így van a húsvéti ünnepkörben. Ilyenkor a boltok polcai megtelnek a csokinyuszikkal, szódásüvegekkel és az akciós sonkákkal és a TV-ben is csak mézes-mázas családi vagy bibliai filmekkel találkozik az ember. Azonban mi arra invitáljuk olvasóinkat, hogy olyan filmeket tekintsenek meg nagyhéten, amik bár látszólag távol állnak az ünneptől, mégis üzenetükben mélyítenek nagyhét eseményein.

Nagycsütörtök - Toy Story

Gondolom keveseknek kell bemutatni a Pixar első filmjét, a Toy Storyt, viszont az már több kérdést is felvet, hogy ez hogyan is kapcsolódik nagycsütörtökhöz.

Mindkét történetben a szereplők tisztában vannak azzal, hogy egy kilátástalannak tűnő változás fog bekövetkezni az életükben. Valaki ezt képtelen elfogadni és görcsösen ragaszkodik ahhoz, hogy minden rendben lesz, mások folyamatosan pánikolnak, méltatlankodnak, esetleg kihátrálnak ebből a közösségből, de minden esetben megbújik érzéseik és cselekedeteik mögött ez a zsigeri félelem az ismeretlentől.

Az, hogy mi is lesz ebben az ismeretlenben, az a Toy Story szerint nem számít. Ami fontos, hogy nekünk, játékoknak vagy tanítványoknak van egy küldetésünk és ez az, hogy mindig jelen legyünk azok számára, akiknek szüksége van rá. Legyen ez a saját közösségünk, esetleg egy teljesen idegen ember vagy éppen Andy. Az asztal mindenkit hív és nekünk tovább kell küldeni ezt a meghívót, mert igaznak kell lennie mind a játékokra, tanítványokra, amit Randy Newman, dalszerző énekel a film elején: Ha az élet leteper, vagy a távolság szólít s menned kell, Kis pajtás kérlek sose feledd el: Hogy vár rád egy jó barát, Igen vár rád egy hű barát.

A nagyhét további napjainak filmjei itt találhatóak:

https://kotoszo.blog.hu/2017/04/13/nagyheti_filmajanlo_5_film_amire_eddig_maskent_gondoltal

Címkék: film - ajánló - Kötőszó blog -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!