Hangolódó #38 | Bálint Ádám

Hangolódó #38 | Bálint Ádám

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
A Hangolódó-sorozat következő válogatását Bálint Ádám, a Lift! zenekar gitárosa készítette.

Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunkat Bálint Ádám, a Lift! zenekar gitárosa készítette.

És ismét egy könnyűnek tűnő nehéz feladat :)

Segítsek hangolódni azzal, hogy megmutatom milyen zenéken nőttem fel, milyeneken nőttem még tovább, és miket hallgatok mostanság? Nos, akkor lenne itt klarinét etűdtől kezdve északi progresszív metál zenéig minden. Ezt szerintem senki sem akarja.

Zene ízlésemet édesapám és a klarinétozás, kóruséneklés kezdte el formálni. Aztán mellé csatlakozott a gitár is, és a jelentősen könnyedebb (vagy éppen sokkal nehézkesebb) zenék. De az igényesség és eredetiség szeretete biztosan családi vonás.

Zenélek is elég sokat, talán ennek a következménye, hogy a legritkább esetben szeretek meg zenét a szövege miatt. A hangulata, a zenei megoldások, hangszínek és egyéb dolgok azok amik elsőre meg tudnak fogni. Viszont ennek a sorozatnak „Hangolódó” a neve, nem „Mutass szólót!”, vagy „Törd a ritmust!”. Ezért egy olyan válogatást hoztam, ami számomra jelen pillanatban sokat jelent, ami engem tud most hangolni.

 

Húsvét elmúlt, éljenek a hétköznapok, konkrétan havazik mikor ezt a pár sort írom… Az elmúlt két napban elindítottam a sok éve gyűjtögetett „Kedvencek” nevű lejátszási listámat. Onnan szedtem ki azokat a számokat, amik még munka közben is elmosolyodásra, vagy legalább az ablakon kinézésre késztettek.

Remélem Ti is meg tudtok állni egy pillanatra, hogy valahonnan ki- de leginkább felnézzetek.

Tovább a KötőSzó blogra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!