Gyülekezeti termet és parókiát szenteltek Gyomaendrődön

Gyülekezeti termet és parókiát szenteltek Gyomaendrődön

Share this content.

Szöveg: Fülöp Mónika, Ratkay Dorottya, fotó: Velő Nándor
Gyomaendrőd – A felújított gyülekezeti terem és lelkész lakás felszentelésére gyűltek össze a hívek a gyomaendrődi evangélikus templomban a húsvétot követő első vasárnap. A hálaadó istentiszteleten Gáncs Péter elnök-püspök szolgált, aki kiemelte: a felújításra szoruló templom és a szép, modern gyülekezeti terem együtt adja a valóságot. Az oltári szolgálatot a gyülekezet lelkésze, Fülöp Mónika végezte.

Az istentiszteletet közgyűlés követte, Ratkay Dorottya gyülekezeti felügyelő vezetésével, aki a gyülekezet múltja és jövője közti kontinuitásról beszélt megnyitójában.

Fülöp Mónika a gyülekezeti ház felújításával kapcsolatban elmondta, hogy az építkezés az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott 14.550 ezer forintból valósulhatott meg, amit a Magyarországi Evangélikus Egyház 9404 ezer forinttal egészített ki.

A meghívott vendégek közül Radosné Lengyel Anna, a déli kerület felügyelője azt emelte ki, hogy bár a templomban nincs fűtés, meglátszik a beszélők lehelete, a közösség élménye és Isten jelenléte mégis melegít minket.

Toldi Balázs polgármester a reformáció és a gyomai evangélikusság történelméről mondott pár szót. Dankó Béla országgyűlési képviselő pedig azt hangsúlyozta, hogy az egyházak milyen fontos szerepet játszanak a társadalomban, a kormány elkötelezett áldásos támogatása mellett.

Az istentisztelet után a püspök és a lelkész vezetésével a gyülekezet átvonult a templomkertbe, ahol Gáncs Péter püspök megáldotta a felújított épületet. Ezek után az immár megnyitott gyülekezeti terembe lépve, a gyülekezet múltjából összeállított képkiállítást lehetett megtekinteni, valamint szeretetvendégséggel várták az ünneplő gyülekezetet.

Hivatkozások: A beol.hu beszámolója. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!