A Nyíregyházi Egyetem fődíját nyerte el a Kossuth

A Nyíregyházi Egyetem fődíját nyerte el a Kossuth

Share this content.

Szöveg: Kecskeméti Zsuzsanna
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium médiainformatika orientációs osztályának tanulói nagyon izgalmas „fotóversenyen” vettek részt a Nyíregyházi Egyetem szervezésében.

A Campuson kellett olyan fotókat és szelfiket készíteni mobiltelefonnal, amelyek kifejezik az egyetemi lét lényegét és a fiatalok szemével mutatják be a Nyíregyházi Egyetemet. A helyszínen készített fotókat online kellett továbbítani a verseny szervezőinek, így egy izgalmas, a szokásos pályázatos rendszertől innovatívabb versenyen vehettek részt a tanulók. A pályázatokon szokásos magas technikai elvárások helyett, sokkal életszerűbb mobiltelefonos technikát kellett alkalmazniuk a diákoknak. Ennek megfelelően meg kellett tanulniuk a mobiltelefont valódi fényképezőgépként használni, és a fotózás alapvető elvárásainak megfelelő képeket készíteni.

A díjátadó kiállításra kiválasztott képek nagyrészt a kossuthos diákok alkotásai és a fődíjat is egy kossuthos, Vass János 4/9.c osztályos tanuló nyerte el fotósorozatával. A diákfotókon a fiatalos lendület érhető tetten, ez segítette az alkotót a sikerhez. A nyeremény igazán inspiráló, hiszen egy három fős sétarepüléssel lett gazdagabb a fiatal fotós, így a légifotózást is ki tudja próbálni a közeljövőben.

A médiainformatika osztály diákfotósai, diákfilmesei már évek óta sikeresen szerepelnek a versenyeken. Az ebben az évben indult évfolyam is erősen kezdett, hiszen minden fotópályázatot megnyertek az osztály tagjai városi, megyei és országos szinten is. A Nyíregyházi Egyetem fődíja és az egyetemi kiállításon megtekinthető kossuthos fotók nagy örömet szereztek a diákoknak, hiszen így a szélesebb hazai közönség előtt is be tudtak mutatkozni munkájukkal.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!