Sólyom László: 3 ügy, amire a rendszerváltás óta nincs megoldás

Sólyom László: 3 ügy, amire a rendszerváltás óta nincs megoldás

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, fotó: Collegium Seraphicum
Sólyom László, az Alkotmánybíróság első elnöke, korábbi köztársasági elnök 2017. május elején előadást tartott a pécsi Collegium Seraphicum diákjainak. Az ország legrégebbi egyházi felsőoktatási kollégiumában a rendszerváltás utáni közélet három kérdéses területéről beszélt.

Beszéde elején a rendszerváltáshoz vezető belpolitikai és nemzetközi eseményeket, folyamatokat ismertette. A rendszerváltás kapcsán kifejtette az 1989-es év történéseit, külön kitérve személyes szerepére, élményeire. Beszámolója szerint a szervezkedők elszántak voltak, nem féltek egy esetleges megtorlástól. A volt köztársasági elnök részletesen mesélt az 1989. évi alkotmánymódosításról, melynek kidolgozásában nagy szerepet vállalt. A módosított alkotmány biztosította az alapvető polgárjogokat, bevezette a demokráciát, valamint létrehozta az Alkotmánybíróságot, melyek elnöké választották 1990-ben.

Tovább a KötőSzó blogra.

Címkék: Sólyom László - Pécs -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!