Egyéni életutak és a reformáció – Mező Misivel indul a „Reformáció arcai” kerekasztalbeszélgetés-sorozat

Egyéni életutak és a reformáció – Mező Misivel indul a „Reformáció arcai” kerekasztalbeszélgetés-sorozat

Share this content.

Forrás: Reformációi Emlékbizottság
Budapest – A reformáció 500 éves jubileumának alkalmából a Reformáció Emlékbizottság egy több részes kisfilm- és kerekasztalbeszélgetés- sorozatot indít, melynek első alkalmán, május 29-én Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere mesél a mindennapokban megélt protestáns meggyőződés erejéről.

„A reformáció arcai” programsorozat célja, hogy bemutassa, miként válik a reformáció és a protestáns meggyőződés az élet egy-egy területén tevékenykedő ismert személy életútjának részévé. Az első gondolatébresztő beszélgetés alkalmával Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere osztja meg gondolatait a protestáns értékekről, a reformációról és a hitről - mind szakmai, mind magánéleti vonatkozásban.

A beszélgetés-sorozatot rövid, inspiratív kisfilmek kísérik, melyekben a szereplők egy átlagos napjukat bemutatva mesélik el, hogy hogyan járja át életüket személyes hitbéli meggyőződésük.

„Szeretnénk a fiatalokkal egy-egy általunk sokra tartott és széles körben ismert személy életútján keresztül jobban megismertetni a reformáció értékeit és a mögöttük húzódó sokfajta személyes meggyőződést - az inspiráló, hangulatos kisfilmek és a személyes beszélgetések erre kiváló keretet biztosítanak” – mondta el dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa.

Mit jelent protestáns hívőnek és a hazai zenei élet népszerű alakjának lenni egyszerre? Mező Misi zenész, a Magna Cum Laude frontemberének életútja erre mutat jó példát. Talán kevesen tudják, hogy Misi zenei karrierje és családapai teendői mellett arra is szakít időt, hogy aktív szerepet vállaljon a baptista közösségben, ráadásul utolsó évét végzi a Teológiai Főiskolán, ahol jelenleg is a vizsgáira készül.

Az első kerekasztal-beszélgetésre 2017. május 29-én kerül sor 19 órai kezdettel a Premier Kultcaféban. Ezen az estén Mező Misivel dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa fog beszélgetni, a moderátor pedig a Reformáció 500 egyik nagykövete, Gundel Takács Gábor lesz.

Az eseményről bővebb információkat a www.reformacio2017.hu oldalon, illetve a Refomáció 2017 Facebook oldalán olvashat.
A „Reformáció arcai“ kerekasztal beszélgetés hivatalos eseménye: www.facebook.com/events/295403544235069/

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!