Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2020. 02. 13.


Ella és Linda, valamint Katalin, Kitti, Levente napja.

Maga az Úr vonul majd előtted, ő maga lesz veled. Nem hagy cserben téged, és nem hagy el: ne félj hát, és ne rettegj! (5Móz 31,8)

Jézus mondja: Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből. (Jn 10,27–28)

Olvasmányok: 1Kor 3,(1–3)4–8 és 1Kor 8,7–13

 

Lelki útravaló a mai napra

Megdöbbenéssel töltenek el azok a híradások, elbeszélések, amelyekben pásztorok találkoznak, elkezdenek beszélgetni, közben a nyájaik összekeverednek, s amikor továbbindulnak, pásztoraik szavára juhaik követik őket. Erős kapcsolatról, mélységes ragaszkodásról árulkodik mindez.

A 8. zsoltár tanúsága szerint Isten az embert nagy méltóságra teremtette. Arra, hogy vigyázzon a gondosan teremtett világra, azaz kevéssel tette Isten kisebbé az embert önmagánál. És mégis sokszor mit látunk? Míg az egyszerűnek tartott állat követi a pásztort, addig az ember, aki értelmet és méltóságot kapott Istentől, sokszor figyelmen kívül hagyja vagy eltéveszti a hangot. Nem a jó pásztort, hanem a hamis pásztorokat követi.

Jézus annyira szeret minket, hogy nem akarja, hogy elvesszünk. Folyamatosan előttünk jár, és hallatja hangját, hogy egyszer végre csak az ő hangja legyen döntő nekünk. Mit taníthat meg nekünk Jézus szava, hangja? Azt, hogy számára fontos vagyok, ismer engem. Ismeri örömömet és bánatomat, felhőtlen vagy éppen gondokkal teli életemet. Tudja, mire van szükségem testi és lelki értelemben, kezében van az életem.

Juha lehetsz, kedves testvérem, és én is juha lehetek a jó pásztornak. Adjunk hálát ezért!

*

„Én is juhod vagyok, / Én is juhod vagyok, / Nyájadnak legkisebbje, / Kit te megtéríthetsz, / Bűnből kivezethetsz / A szép, kies helyekre. / Kérlek azért hitből, / Töredelmes szívből: / Fogadj, végy kegyelmedbe!”
(EÉ 422,2)Szerző: Tamásy Zsóka

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

A 2020-as lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám

Az egész évre vonatkozó igék, igemagyarázatok és imádságok a Napi ige – Lelki útravaló az év minden napjára (Szerkesztette: Galambos Ádám, Gyülekezeti és Missziói Osztály, Luther Kiadó, 2019, 536 oldal, 2000 Ft.) című kötetben is olvashatóak.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran