Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2020. 02. 15.


Kolos és Georgina, valamint György, Györgyi, Szigfrid napja.

Jöjjetek, járjunk az Úr világosságában! (Ézs 2,5)

Ezenfelül tudjátok, hogy az idő sürget: ideje már az álomból felébrednetek, mert most közelebb van hozzánk az üdvösség, mint amikor hívőkké lettünk. Az éjszaka múlik, a nappal pedig már közel van. (Róm 13,11–12a)

Olvasmányok: 1Kor 1,26–31 és 1Kor 9,13–18

 

Lelki útravaló a mai napra

Amikor egy kisgyermek megteszi első önálló lépéseit, ünnepli őt az egész család. Szeretettel és féltve engedik útjára őt a biztonságot jelentő szülői kezek. Reménykedve nézik. Szerető pillantásaikkal biztatják, hogy a kezdeti sikerek után törvényszerűen bekövetkező kudarcok el ne bátortalanítsák. S ilyenkor ő pajkos mosollyal a képén visszanéz, erőt gyűjt, és újra talpra áll. Tétova lépeseit lassan felváltja az egyre erősödő magabiztosság. Majd kellő idő és tapasztalat birtokában egyre önállóbban, magabiztosan lépdel ígéretes jövője felé. A gyermek szeme sarkából még vissza-visszapillant, de arca határtalan boldogságtól ragyog, hiszen csodálatos élmény birtokába került. Elindult az önálló emberré válás útján.

„Jöjjetek, járjunk az Úr világosságában!” Tegyük meg tétova lépéseinket a szeret hiányától szenvedők felé. Vigyük el hozzájuk a reményt! Néha elég egy mosoly, máskor időnk töredéke, hogy társuk legyünk a magányban. Csendben telepedjünk embertársunk mellé, hogy meghallgassuk bánatát. Isten botladozó gyermekeiként mutassunk példát, amikor kegyelméből újat kezdünk, bocsánatot kérünk és remélünk. Mutassuk az önmérséklet szelíd bölcsességét. Azt adhatjuk, amit magunk is kaptunk a világ világosságától, aki út és élet, öröm és remény, a „több fény” és a beteljesedés.

*

Urunk! Biztatásodra várunk. Szerető, áldó pillantásaidra. Annak megerősítésére, amiben tetteink és életünk visszatükrözik a te akaratodat és a te világosságodat. Mindazt, ami jó és neked tetsző.
Segíts utadon járni, világos beszéddel, egyenes jellemmel, megbocsátó szeretettel, igazságod kendőzetlen képviseletével, nem hatalommal, nem erővel, hanem a te Lelkeddel. Ámen.Szerző: Szarka István

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

A 2020-as lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám

Az egész évre vonatkozó igék, igemagyarázatok és imádságok a Napi ige – Lelki útravaló az év minden napjára (Szerkesztette: Galambos Ádám, Gyülekezeti és Missziói Osztály, Luther Kiadó, 2019, 536 oldal, 2000 Ft.) című kötetben is olvashatóak.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran