Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2019. 02. 23.


Alfréd, valamint Péter napja.

Eljön majd az idő – így szól az Úr –, amikor nyomon követi a szántó az aratót, a szőlőtaposó a magvetőt; must csorog majd a hegyekről, folyik mindenütt a halmokról. Jóra fordítom majd népemnek, Izráelnek a sorsát. Az elpusztult városo­kat fölépítik, és azokban fognak lakni. Szőlőket ültetnek, és isszák azok borát, kerteket művelnek, és eszik azok gyümölcsét. (Ám 9,13–14)

A város főútjának közepén, a folyó két ága között van az élet fája, amely tizenkétszer hoz termést, minden egyes hónapban megadja termését, és a fa levelei a népek gyógyítására szolgálnak. (Jel 22,2)

Olvasmányok: 1Kor 1,26–31 és Róm 11,25–36

 

Lelki útravaló a mai napra

Február végén már nagyon várjuk a tavaszt. Azt a megújulást, melyre ilyenkor már kívül-belül ki vagyunk éhezve. Azt a reményt, melyet az első meleg napsugár hoz. Azt a bimbót, melyből majd kifejlődik a virág, a termés. Azt a lelkületet, melyre a hosszú tél után van szükségünk, hogy újra be tudjunk állni a „vetésbe”.
Ekkor szólít meg bennünket Istenünk ígérete. Ebben a helyzetben kapjuk azt a biztatást, hogy jóra fordul a sorsunk, és lesz bőséges termés mindenütt. Természetesen nem magától, hanem nekünk is bele kell adnunk a magunkét. Ahogy el kell ültetni a szőlőt, és művelni kell a kertet, úgy kell elvégezni a ránk bízott feladatokat is, és aztán várhatjuk Urunk áldását.
Tényleg így lenne mindig? Az elvégzett munkának mindig megvan az eredménye, és mindenki ötös hittanból az osztályunkban, és a gyülekezet összes tagja újjászületett keresztyén az igehirdetéseink hatására? Elvégzett munka után áldás jön mindig? Nem tudhatjuk, nem automatizmus. De akár történhet így is. A „magátólnak”, a kegyelemnek is hagyjunk helyet.
Ámósz könyvében azt ígéri Isten, hogy eljön majd az idő… Nem tudjuk, mikor, de lesz majd, amikor láthatóvá válik az áldás. A földeken és talán a lelkekben is.


Áldó Istenünk, köszönjük, hogy ígéreted szerint jóra tudod fordítani néped sorsát. Kérünk, add meg, hogy legyen annyi sikerélményünk a munkánkban, hogy el ne csüggedjünk, és csak annyi nehézséget adj nekünk, amennyit elbírunk.
Ámen.


Mesterházy Balázs


A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

A 2019-es lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran