Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2020. 09. 21.


Máté, valamint Mirella, Maura napja.

Fogoly vagyok, nem szabadulhatok, szemem elbágyadt a nyomorúságtól. Hívtalak, Uram, mindennap… (Zsolt 88,9b–10)

Jézus így imádkozott: Nem azt kérem, hogy vedd ki őket e világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól. (Jn 17,15)

Olvasmányok: Fil 4,8–14 és 2Kor 7,5–16

 

Lelki útravaló a mai napra

Jézus életét ebben a világban élte. Látta benne a szépet, de a küzdelmet és a próbákat is. Nekünk is az a küldetésünk, hogy az Isten által teremtett világban éljük az életünket. Jézus az imádságában is ezért könyörög az Atyához. Mindemellett ő is tapasztalta, hogy a gonosz ereje is működik. Védelmet kér számunkra az Atyától.

Luther Márton imádságában ezt olvassuk: „Szent angyalod legyen velem, hogy a gonosz ellenség erőt ne vehessen rajtam.” Milyen nagy kincs, hogy Isten angyalai számunkra mindig jelen vannak! Angyalok, küldöttek, Isten küldöttei. Isten „erős és hatalmas”, mindent megtesz értünk, hogy az ő békességében és szeretetében legyünk. A zsoltárban is hasonlóan olvassuk: „Hívtalak, Uram, mindennap.”

Ahogyan a gyermek oly gyakran hívja szüleit örömmel és lelkesedéssel, mi is felnőttként tegyük ezt Istennel. Hívni nemcsak a nyomorúság idején, hanem az életünk jó történéseiben is. Hiszen a világban, amelyben élünk, sok nagyszerű, tehetséges gyermek van, tudós, örömteli apa, aki boldogan beszélget gyermekével, nők, akik a szeretetükkel a családot gondozzák. Csodás természet, benne számtalan kincs. Élhetünk mindezekkel a végtelen kincsekkel. Ajándékba kaptuk.

*

Légy áldott a teremtett világban.
Légy alázatos, hiszen Isten mindent nekünk ajándékozott.
Légy örömteli, amikor az emberre és a nyíló virágra nézel.
Légy embere az embernek, amikor a kezedet kéri segítségre.
Mindebben őrizzen meg téged az Úr.
Ámen.Szerző: Tóth Melinda Anna

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

A 2020-as lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám

Az egész évre vonatkozó igék, igemagyarázatok és imádságok a Napi ige – Lelki útravaló az év minden napjára (Szerkesztette: Galambos Ádám, Gyülekezeti és Missziói Osztály, Luther Kiadó, 2019, 536 oldal, 2000 Ft.) című kötetben is olvashatóak.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran