Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2019. 10. 15.


Teréz, valamint Auróra, Telma napja.

( )

Ezért fel is magasztalta [Krisztus Jézust] Isten mindenek fölé, és azt a nevet adományozta neki, amely minden névnél nagyobb. (Fil 2,9)

Olvasmányok: Jak 1,1–6(7–11)12–13 és Mt 22,23–33

 

Lelki útravaló a mai napra

Tudtad, hogy benne vagy Isten tervében?

Lehet, hogy eddig nem gondoltál rá, pedig nagy valószínűséggel így van. Istennek terve van veled, ahogy terve volt emberek millióival, akik hozzád hasonlóan megszokott életüket élték a világ valamely táján, és egyáltalán nem gondoltak rá, hogy valaki álmodik velük. Isten az, aki álmodik velünk, és álmodik veled is, méghozzá azt, hogy elhív téged, és népek világosságává tesz, hogy eljusson szabadítása a föld határáig. Mert ez az Isten akarata, az ő szeretetének szándéka, hogy a szabadítás híre, az evangélium eljusson a föld végső határáig. És valami miatt Isten úgy döntött, hogy ehhez minket, egyszerű embereket szeretne felhasználni.

De miért pont minket? Miért nem jön, töri át az eget, és nyilatkoztatja ki magát az egész emberiségnek, miért nem él hatalmával, és miért a mi esetlenségünket kívánja használni üdvösséges tervéhez? Azért, mert mindaz, amit értünk tett, szeretetből ment végbe. Szeretetből szabadított meg minket Jézus Krisztus kereszthalála által. És ennek a határtalan, végtelen szeretetnek az örömhíre szeretet által juthat el a föld végső határáig. A belénk oltott szeretet által. Hiszen ahogy részesülünk az Isten szeretetéből, az lángra gyújt minket, hogy népek világossága legyünk, hogy a mi Urunk szeretetéről tanúskodjunk, és az ő szeretetével betöltsük az egész földet.

Így lettél Te is Isten tervének része, mert az Isten arról álmodik, hogy szeretetével Téged is lámpássá tesz, hogy szeress, menj, és tanúskodj!

Mennyei Atyám, hálás vagyok Neked, hogy megmutattad nekem a Te szeretetedet. Hálás vagyok azért, hogy az életemben fényt gyújtottál, hogy megismerhettem igazságodat, hogy leleplezted az ördög munkáját, és rádöbbentettél elesettségemre. Hálás vagyok azért, hogy nem hagysz a mélységben, hanem Jézus Urunk által megszabadítasz minket. És hálás vagyok Neked, hogy méltatlan voltom ellenére üdvözítő terved részese lehetek, és hogy engem is használni kívánsz, hogy másokhoz is eljusson szereteted híre. Kérlek, Uram, adj nekem engedelmes szívet, és add Szentlelkedet, hogy ne a saját bölcsességem útján, hanem általad tudjak szolgálni Neked! Ámen!


Bence Győző


A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

A 2019-es lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran