Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2021. 03. 08.


Zoltán, valamint János napja.

Uram, te vagy a mi Istenünk, mutasd meg, hogy ember nem tehet ellened semmit! (2Krón 14,10c)

Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy Krisztus ereje lakozzék bennem. (2Kor 12,9b)

Olvasmányok: Lk 14,(25–26)27–33(34–35) és Lk 19,28–40

 

Lelki útravaló a mai napra

Gyakran vesznek körül minket bajok, nehézségek. Megoldhatatlannak látszó feladat áll előttünk, máskor betegséggel küszködünk. Először önerőből próbálunk boldogulni. Számot vetünk az esélyeinkkel, és összeszedjük minden erőnket. Hisszük, ez elég lesz. Azonban hamar rájövünk, egyedül nem megy. Isten segítségére van szükségünk.
Így volt ezzel Júda királya, Ászá is. Bár hatalmas serege volt, a többszörös túlerővel szemben teljesen reménytelennek tűnt az ütközet. Az Úr azonban hatalmas a harcban. Mint népének történetében már annyiszor, megmutatta erejét, és Júda királyának katonái győztek az etióp sereg fölött. Újbóli tapasztalat lett: az Úr adja a győzelmet!
Pál apostolt gyakran kínozta a tövise. De háromszoros könyörgésében az Úr tudtára adta, hogy az ő munkáját nem gátolja emberi erőtlenség. Pál nem egyszerűen eltűri a gyengeség állapotát, hanem még dicsekszik is vele. Teljesen Krisztus erejére hagyatkozik. Így lesz nyilvánvaló, hogy az apostoli-missziói szolgálat nem valamiféle isteni-emberi koprodukció, hanem teljesen az Úr munkája.
Egyszerre nagy lecke és lehetőség számunkra is mindaz, amit Ászá király és Pál apostol megtapasztalt. Ne féljünk ügyeinket az Úr kezébe tenni! Nála mindig ott van az erő, az alkalmasság és a megoldás. Benne győztes Urunk van! Ha ő velünk, ki ellenünk?

*

Bocsásd meg, Urunk, hogy sokszor nélküled akarjuk megharcolni harcainkat, és a magunk erejében bízunk. Köszönjük, hogy vereségeinkből is tanulhatunk. Növeld hitünket, hogy naponként benned bízó és rád hagyatkozó gyermekeid lehessünk. Segíts a Szentlélek által, hogy napunkat és dolgainkat nálad kezdjük és nálad is fejezzük be. Áldunk a megtapasztalt segítségért. Mindenért egyedül tied a dicsőség. Ámen.

Szerző: Szabó András

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

A 2021-es lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám

Az egész évre vonatkozó igék, igemagyarázatok és imádságok az Örömüzenet – Lelki útravaló az év minden napjára (Szerkesztette: Galambos Ádám, Gyülekezeti és Missziói Osztály, Luther Kiadó, 2020, 536 oldal, 2000 Ft.) című kötetben is olvashatóak.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót. Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu, vagy kövesse a Napi ige – Örömüzenet sorozat Facebook oldalát: https://www.facebook.com/evangelikus.utmutato

Az Evangélikus.hu alkalmazás – benne a napi igével és a lelki útravalóval – ingyenesen letölthető androidos mobiltelefonra a Google Play áruházból: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.evangelikus.app illetve almás készülékekre az App Store-ból: https://apps.apple.com/us/app/evang%C3%A9likus-hu/id1538987982