Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2020. 06. 06.


Norbert és Cintia, valamint Délia, Izolda, Norberta napja.

Mily nagyok az ő [Isten] jelei, mily hatalmasak csodái! Az ő királysága örök királyság, és uralma megmarad nemzedékről nemzedékre! (Dán 3,33)

Ezért tehát mi, akik rendíthetetlen országot kaptunk, legyünk hálásak, és azzal szolgáljunk Istennek tetsző módon… (Zsid 12,28)

Olvasmányok: ApCsel 18,1–11 és Tit 1,1–16

 

Lelki útravaló a mai napra

Még keresztény, Istenben hívő emberek számára is sokszor nehéz feladat a mindennapok valósága és Isten eljövendő országa közötti kapcsolatot megérteni. Fényévnyi távolságra tűnik mindaz, amit itt, a földi életben tapasztalunk, és az a tökéletesség, amely egy eljövendő ország tökéletességének ígérete. Mégis, ez a halvány fénysugár sokkal erősebb, mint gondolnánk. Pislákoló fénynek tűnik, szívet melengető ereje azonban időről időre átjárja az életünket.

Egyszer egy közeli családtagunk temetésére utaztunk, és a felettünk árnyként vonuló felhők között egy ponton elemi erővel tört át a csillogó napsütés. Úgy éreztük, még az elmúlás fájdalmas valóságába is be tud ragyogni Isten reményt adó szeretete. A fénysugár végig elkísért bennünket az úton, és jele volt Isten örök és rendíthetetlen országának. Jó látni ezt, hogy egy olyan perspektívába helyezi el Isten az életünket, amely tágasabb, mint a mi sokszor szűk valóságunk. Jó megélni azt, hogy Isten mindenből jót tud kihozni, és erre tanít bennünket is. Hálára, szolgálatra, egymás segítésére, biztatásra, a remény hordozására.

*

Istenem, életem megrendülései közepette te legyél az a rendíthetetlen erő, akibe bátran belekapaszkodhatom.
Köszönöm neked országod közelségét és a társat, Jézus Krisztust, aki nem hagy el a hozzád vezető úton.
Taníts engem, Istenem, hálára, hogy életem a te csodáid tükre lehessen. Ámen.Szerző: Pángyánszky Ágnes

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

A 2020-as lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám

Az egész évre vonatkozó igék, igemagyarázatok és imádságok a Napi ige – Lelki útravaló az év minden napjára (Szerkesztette: Galambos Ádám, Gyülekezeti és Missziói Osztály, Luther Kiadó, 2019, 536 oldal, 2000 Ft.) című kötetben is olvashatóak.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran