Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2018. 08. 21.


Sámuel és Hajna, valamint Franciska, Grácia, Samu napja.

Istenünk, az Úr… ne hagyjon el bennünket, és ne vessen el magától! (1Kir 8,57)

[A tanítványok] elmentek, hirdették az igét mindenütt, az Úr pedig együtt munkálkodott velük, megerősítette az igehirdetést a nyomában járó jelekkel. (Mk 16,20)

Olvasmányok: Mk 3,1–10(11–12) és 1Jn 2,12–17

 

Lelki útravaló a mai napra

Augusztus 21.Ha ezek elhallgatnak, a kövek fognak kiáltani.
Lukács 19,40


Uram!
Jóslat volt ez a szavad akkor még, amikor mondtad. Megvalósulása később következett be, amikor tanítványaidat erőszakkal elhallgattatták. Akkor már nem evangéliumod hangzott Jeruzsálemben, hanem a kövek beszéde. A kövek pedig nem a szabadító kegyelemről, hanem a szörnyű ítéletről beszéltek.
Jeruzsálemről írtam. De írhattam volna helyette számtalan más város vagy ország nevét, mert a történelem folyamán ennék a jóslatodnak valóra válása nagyon sokszor megismétlődött. Ahol elfojtották az evangéliumot, ott a pusztulás állott be.

Uram!
Ellenfeleidnek mondtad ezt, idejekorán való figyelmeztetésül.
De szavad nemcsak ellenfeleidnek szól, akik legtöbbször úgysem hallgatnak rád. Ma élő tanítványaidnak is mondod ezt. Ha nem úgy hallgattatják el őket, hanem ők maguktól hallgatnak el, mert lelkükből kiveszett az irántad való szeretet, akkor is csak a templomromok beszéde marad meg.
Tartsd meg bennem elevenen a hozzád és a házadhoz való szeretetemet.

 

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

Lelki útravalónk Ordass Lajos: Útravaló című kötetéből való.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran