Hangolódó #45 | Szomorú popzene

Hangolódó #45 | Szomorú popzene

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Földi Gábor
Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunkat Földi Gábor, az Index kult rovatának szerzője készítette a popzene mai trendjéről.

Van egy olyan vélekedés mostanság, hogy a popzenében éppen a szomorúság a menő, és ha a dalok zenei világában nem is ez dominál, de a szövegek általában erről szólnak.  Mintha könnyebb lenne megmászni a slágerlistákat olyan dalokkal, ahol a csalódottság, a kételyek és a bánat kerül a középpontba. Persze a könnyűzenében mindig megjelentek olyan témák, mint a fiatalok bizonytalansága és szerelmi bánata, de mintha 2017-ben senki sem akarná felhőtlen boldogságát filter nélkül, őszintén megosztani.

Válogatásomban olyan idei dalokat kerestem, amelyek passzolnak ebbe a trendbe. Ezeket hallgatva talán könnyebb lesz elindulni a templomba és megbocsátani saját magunknak, amiért esetleg nincs meg a kedv és a lelkesedés. A válogatás azért készült, hogy átlendítsen a holtponton és emlékeztessen: lehetőségünk van kezünkbe venni az irányítást és tenni azért, hogy visszanyerjük az egyensúlyt.

Tovább a KötőSzó blogra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!