Találkozások ünnepe

Találkozások ünnepe

Share this content.

Szöveg: Szeverényi János, fotó: Erdész Zoltán
Piliscsaba – Reformáció ma – Bel- és külmissziói konferenciát tartottak Piliscsabán.

Minden missziói konferencia után az az érzésünk, hogy ezt már nem lehet fokozni, ez volt eddig a legjobb. Idén is így voltunk vele, de ez nem a mi szervező munkánkat dicséri, hanem az Urat, aki áldását adja gyermekeire. Az Ő jelenlétét, igéjét, Lelkét senki és semmi nem pótolhatja. Ezekből kaptunk idén is bőséggel.

Szemerei János püspök igehirdetése nyitotta meg az együttlétet, aki a reformáció alapjáról beszélt: Solus Christus, Egyedül Krisztus. Lupták György amellett, hogy végigvezette az énekléseket, személyes hangon vallott Lutherhez fűződő kapcsolatáról. Miklya Luzsányi Mónika teológus-író a digitális nemzedék megszólíthatóságáról tartott izgalmas, eszméltető, ugyanakkor a bonyolult témában eligazodást segítő előadást. Hecker Christiane előadásában hallottunk az általa vezetett Befogadó Ház Alapítvány felekezetközi keresztény missziójáról, amely prevenciós munkát végez a csellengő tizenévesek között. Mélyen érintette a hallgatókat a bizonyságtételek tartalma. Egyik testvérünk arról vallott, hogyan szabadult meg 17 év drogozásból, a másik túlélte hit által a rosszindulatú agydaganat eltávolítását, sőt még betegtársait és orvosait is ő erősítette. Igazi színfoltja volt a piliscsabai napoknak a Szlovéniából érkezett muravidéki dicsőítő csoport bizonyságtétele Andrejek Györfi Judit lelkésznő vezetésével. Leon Novak lelkész magyarul köszöntötte a konferenciát. Igét hirdetett, szintén magyarul, Mitja Andrejek lelkész. Imádkoztunk egymás gyülekezeteiért és országaiért.

A külmissziói szolgálat is lüktetett az élettől. B. Pintér Márta Sola Scriptura – egyedül a Szentírás címmel tartott reggeli áhítatot. Bálintné Kis Beáta, mint profi misszionárius megmozgatott mindenkit, fiatalokat és időseket.

Áldást kértünk Jó András és Jóné Jutasi Angelika munkájára, akik július végén indulnak dél-ázsiai szolgálatra.

Megajándékozott Isten minket az ő igéjével, és ajándékul kaptuk egymást. Érkeztek Erdélyből is testvérek. Közülük egy néni életében először járt Magyarországon.

Voltak közöttünk szlovén, szlovák, sváb és cigány származásúak is. Sőt az egyik előadást Fináli Gábor rabbi tartotta.

Hála és köszönet, mert igazzá vált a piliscsabai hegyen az év igéje: „Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek.” (Ezékiel 36,26a)

Képgaléria:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!