Hangolódó #50 | Nyár

Hangolódó #50 | Nyár

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunkat Földi Gábor, az Index kult rovatának szerzője készítette nyár alkalmából.

Legújabb válogatásunkban szinte csak olyan dalok szerepelnek, amikről nincs jó véleménnyel a szaksajtó. A U2-t a 2000-es évek elejére mindenki eltemette, a Mumford and Sons mindig is a kritikusok egyik kedvelt céltáblája volt, a zenekar a harmadik albumával pedig az addigi rajongóinak egy részét is elveszítette, a Chainsmokers pedig minden zeneértő szerint egy merénylet a pop műfaja ellen. Mégis az ő dalaikból áll össze az eheti Hangolódó.

Hallgatás után pedig mindenki saját maga foglalhat állást, hogy tényleg igazuk van-e a szakértőknek, vagy valójában teljesen felesleges így értékelni a zenét. Mert az elsősorban arról szól, hogy milyen érzéseket vált ki abból, aki éppen hallja.

Nyári válogatásunk után pedig remélem senkinek sem megy el a kedve a popzenétől, vagy hogy elinduljon vasárnap reggel a templomba.

 

A cikk teljes terjedelmében a kotoszo.blog.hu oldalon érhető el.

 

Címkék: Kötőszó blog -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!