Vissza a forrásokhoz!

Vissza a forrásokhoz!

Share this content.

Szöveg és fotó: dr. Wagner Gyula
Szekszárd – A Vissza a forrásokhoz címmel rendezett kiállításon megismerkedhettünk a magyarországi protestantizmus emlékeivel. A húsz táblán bemutatott tárlat a reformáció elterjedésével, az állam és az egyház viszonyával, a templomépítéssel, az iskolával és az oktatással,a bibliafordításokkal, a társadalmi szerepvállalással és a reformáció művészetekre gyakorolt hatásaival foglalkozott.

Gyülekezetünk tagjai most találkozhattak először azzal a Bibliával is, melyet 1738-ban egy hesseni árvalány egy zsák zabba rejtve a Dunán lecsorgó, négyevezős hajón csempészett  be Magyarországra. Az erről szóló novellát H. Németh István – korábbi evangélikus lelkészünk – Emberek a Jézus körül című könyvében olvashattuk.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!