Énekelt imádság a távoli Tallinn városából

Énekelt imádság a távoli Tallinn városából

Share this content.

Forrás: behir.hu, szöveg: Zsíros András
Békéscsaba – Az észtországi Tallinn városából érkezett Békéscsabára 2017. október 24-én, kedden a Szent János Templom Kamarakórusa. Magyarországi látogatásuk másik helyszíne előzőleg Budapest volt, ahol vasárnap léptek fel.

Békéscsabán az Evangélikus Kistemplomban hallhatták az érdeklődők a koncertet, amelyen klasszikus és kortárs észt szerzők kórusművei hangoztak el, némelyek orgonakísérettel.

1992-ben alakult az énekkar elődje, ma már több kórus is működik a tallinni gyülekezetben, amely Észtország egyik legnagyobb evangélikus közösségének számít.

Az elmúlt években több koncertturnéja is volt a felnőtt kamarakórusnak, többek között megfordultak Finnországban, Németországban, Svédországban és Norvégiában is.

A békéscsabai koncert nagy sikerrel zárult, a közönség kétszer is visszatapsolta az énekeseket. A legnagyobb tetszést Anti MargusteEz Észtország című kortárs műve aratta, amelynek szövege az ország településeinek nevéből állt.

A gyülekezet tagjai bíznak abban, hogy az első találkozás után megmarad a közösségek kapcsolata.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!