Elfogadta a parlament az egyházkénti elismerés menetének részletszabályait

Elfogadta a parlament az egyházkénti elismerés menetének részletszabályait

Share this content.

Budapest – 2013. június 21-én elfogadta a parlament pénteken az egyházkénti elismerés menetének részletszabályait. E szerint az Országgyűlés vallásügyi, valamint nemzetbiztonsági bizottsága kap feladatot az elismerési eljárásban, mielőtt a Ház összevont vitában meghozza döntését. Forrás. MTI
Az Országgyűlés 259 igen, 74 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett fogadta el a KDNP-s Rubovszky György házszabály-módosító javaslatát.
Az egyházügyi törvény módosításához kapcsolódó határozat szerint miután az illetékes miniszter közölte az egyházkénti elismerési eljárásban hozott határozatát, a parlament vallásügyi bizottsága meghallgatja a kérelmező vallási szervezet képviselőit, a miniszteri határozatot pedig véleményezésre megküldi a nemzetbiztonsági bizottságnak, amelynek zárt ülésen kell megvizsgálnia az esetleges nemzetbiztonsági kockázatokat.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!