Hangolódó #69 | Isten országa

Hangolódó #69 | Isten országa

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat, és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunkat örök élet vasárnapja alkalmából Isten országáról készítettük.

Nem tudom, milyen lesz Isten országa, vagy mikor fog eljönni, mégis reménykedem. Reménykedem, mert úgy érzem, tudom, milyen Isten, és ebből kifolyólag következtethetek az ő országára.

Ugyanis mikor Isten Krisztusban eljön a földre, a reménytelenségből remény születik. Az esélyteleneknek esély adatik. A kirekesztettek, a lenézettek, az alábecsültek otthonra és megbecsülésre találnak. A fájdalmakkal, betegségekkel küzdők testi és lelki egészségre lelnek. Az elnémultak megszólalnak, a vakok látnak, a süketek hallanak. Az igazságtalanságból igazság lesz. A bátortalanság, az elveszettség vagy a szégyen érzéséből szabadság. A bánatból öröm, a halálból pedig élet.

Bár mindez nem biztosíték, de reményt ad az embernek, hogy Isten országa valóban olyan lesz, amilyet mi, keresztények mindannyian megtapasztaltunk Jézus Krisztus személyében.

Tovább a KötőSzó blogra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!