Hangolódó #72 | Adventi öröm

Hangolódó #72 | Adventi öröm

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat, és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunkat advent alkalmából Schranz Ambrus készítette.

Az adventi időszak kellős közepén járunk. A hangulatfények már égnek az utcákon, az áruházak végsebességhez értek az ajándékok eladásában, tehát a már szokásos körítés meg van az ünnephez vészesen közeledve. A külsőségek azonban nem csak a környezetünkre, hanem saját magunkra is jellemzőek tudnak lenni ilyenkor: a Karácsony felé haladva már-már kényszeredett örömködés, és a boldogság megjátszása uralkodik el rajtunk, hogy ez pár hét múlva véget is érjen az átlagos hétköznapokhoz visszatérve.

A rengeteg külcsín helyett mennyivel jobb az advent valóságos, bensőséges boldogságára koncentrálni! Ehhez nagyon jól köthető advent harmadik vasárnapjának a jelszava: Gaudete in Domino semper, azaz örüljetek az Úrban mindig.

Örülni az Úrban, elmélyedni a vele való kapcsolatunkban, s csendes vágyakozással várni a Megváltó eljövetelét. Számomra ezt jelenti igazán az advent, és ezek a zenék is erre a békés, inspiráló, boldog hangulatra emlékeztetnek.

Tovább a KötőSzó blogra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!