Egyéves a Luther-társas – siker itthon és külföldön

Egyéves a Luther-társas – siker itthon és külföldön

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
„A kitűzött célokat sikerült elérni, a szórakoztatás mellett a játék az oktatásban is jól alkalmazható.” – mondja Bence Domonkos. A Luther kártyajáték egyik ötletgazdáját a társas első egy évéről kérdeztük.

– Egyéves a játék. Milyen évet tudhattok magatok mögött?

– Tavaly, a játék megjelenésekor még csak abban reménykedtünk, hogy Magyarországon az első kiadása el fog fogyni. Hála Istennek ez elég hamar be is következett. A fogadtatás a várakozásainkon felül van, jelenleg már a második kiadásnak is több mint a fele elfogyott. A társasjátékok világában a nyár holtszezon, ettől függetlenül mozgalmas évünk volt. Az egyik legnagyobb előrelépés, hogy a játék februárban megjelent német nyelven, de a terjesztést nem egy német kiadóra bíztuk, hanem magunk próbáljuk megoldani.

– Világi visszajelzések is érkeztek vagy csak egyházközeliek? Ha igen, milyenek?

– Rengeteg visszajelzést kaptunk a játékkal kapcsolatban, elsősorban egyházi közegből. Ezek kivétel nélkül abban erősítenek meg minket, hogy a kitűzött célokat sikerült elérni, azaz a szórakoztatás mellett sikerült elérnünk, hogy a játék az oktatásban is jól alkalmazható legyen. Azt gondoljuk, hogy nem csak a témája, hanem a mechanizmusa miatt is érdekes, ezért minél több társasjátékozóhoz szerettük volna eljuttatni. Többek között egy magyar társasjátékos magazinhoz is, ahol tesztelték a játékot, és annak ellenére, hogy nem vallásosak, sőt, és elég kritikusak, nagyon pozitívan nyilatkoztak róla.

– A belföldi mellett milyen külföldi története van a játéknak?

Tovább a KötőSzó blogra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!