Hangolódó #74 | 2017 legjobb dalai

Hangolódó #74 | 2017 legjobb dalai

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat, és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunkban Földi Gábor, az Index kult rovatának szerzője válogatott 2017 legjobb dalaiból.

2017 volt az év, amikor szerte a világon megrengették a közbeszédet a zaklatási botrányok. Nyíltan lehetett arról beszélni a hatalmi visszaélésekről és arról, hogy nőknek milyen körülmények között kell létezniük. Nem derült ki minden, de fontos folyamatok indultak el. Ezután pedig nem kérdés, hogy bármilyen összegzést is készítünk az évről nem mehetünk el a nők mellett. Így évvégi válogatásunkban csak női énekesnő szerepelnek, akik valamilyen szempontból különleges dallal jöttek elő 2017-ben. Van olyan dal, ami konkrétan ezzel is foglalkozik, de az első számú szempont az volt, hogy az év legérdekesebb dalait és fontos előadóit csokorba szedjük, mert 2017-ből elsősorban a nőkre fogunk emlékezni.

Tovább a KötőSzó blogra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!