Kavicsos mederben: Lapozzunk

Kavicsos mederben: Lapozzunk

Share this content.

Hang: Győriné Kováts Andrea, felvétel: Győri András Timótheus
Hétköznapi életünk során lépten-nyomon eszünkbe jut az ige tanítása. A gyűjtemény szerzője az ilyen pillanatok és helyzetek üzenetét kibontotta, hogy felismerje Isten igéjének örök aktualitását. Bálint Józsefné Kavicsos mederben – Szabálytalan gondolatok című kötete olvasmányos és igei üzenettel alátámasztott gondolatok gyűjteménye. Hétről hétre ezeket a gondolatokat osztjuk meg olvasóinkkal.

„Magamtól sosem vágytam volna keresztyénné lenni. Nem tudtam arról, hogy létezik víz, sem arról, hogy formálódnom kell. Mire mindennek tudatába kerültem, már zajlott a folyamat bennem és rajtam. Történt ugyanis velem egy csoda: a keresztség titka. Az Isten szeretetének igéje elhangzott fölöttem, a víz szóban és kancsóban jelen volt. Amikor felnőttként arra kértem Istent, hogy legyen Ura az életemnek, mintha azt mondta volna: Rendben. De tudd, veled vagyok, mióta csak létezel. Erre a döntésre neked volt szükséged, én már réges-rég döntöttem melletted.”
(Részlet a könyvből)

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!